UITGELICHT is een periodiek item op de site van het Platform, waarin verteld wordt over de meerwaarde van deelname aan het platform zakelijke dienstverlening.

Alex Tabak, accountmanager Team Werk, Sociale Zaken van de Gemeente Leeuwarden vertelt dat vanuit de gemeente meerdere afdelingen vertegenwoordigd zijn in het platform. Als accountmanager (van o.a. de zakelijke dienstverlening) vanuit Team Werk is hij betrokken voor de (zij)instroomtrajecten evt. gekoppeld aan het onderwijs. Daarnaast is het thema Leeuwarden als Klant Contact Center-stad iets wat zijn interesse heeft en waar hij graag over meedenkt.

“Afgelopen jaar hebben we een mooi traject opgezet bij ING, waar een aantal structurele arbeidsplaatsen voor kandidaten uit de bijstand uit zijn gekomen. Daarnaast vind ik het fijn dat we om tafel zitten met vrijwel alle grote (financieel) zakelijke dienstverleners. Dit maakt het voor mij een waardevol netwerk en zo zitten voor mij vaak alle stakeholders in een keer bij elkaar als we wat willen opzetten”, aldus Alex. In 2019 zou hij graag met het netwerk in een mooi KCC-project willen werken.