UITGELICHT is een periodiek item op de site van het Platform, waarin verteld wordt over de meerwaarde van deelname aan het platform zakelijke dienstverlening.

Hilde Blokzijl,  beleidsadviseur HR bij de gemeente Leeuwarden, vertelt ons het volgende:

“Ik ben aangesloten bij het Young Professionals Programma (YPP) en het thema mobiliteit. Dat zijn vanuit mijn vakgebied de meest interessante thema’s. Er doen vanuit de gemeente Leeuwarden 3 jongeren mee aan het YPP. Zij gaan met hun persoonlijke en professionele ontwikkeling aan de slag. Daarnaast is de groep gezamenlijk bezig met de uitwerking van een probleemstelling die wij hen hebben voorgelegd. Uit eerdere jaargangen YPP zijn prachtige initiatieven voortgekomen zoals bijv. de Summerschool. Ik ben dan ook heel benieuwd waar de huidige groep mee op de proppen komt. Doordat de deelnemers uit verschillende organisaties komen bouwen ze ook een netwerk op. Dat is in mijn ogen de grote plus van dit programma t.o.v. reguliere ontwikkelprogramma’s.

De meerwaarde van het platform zit hem voor mij in de manier waarop er samengewerkt wordt op thema’s die ons allemaal raken. Er zijn op een laagdrempelige manier prachtige projecten opgezet. De onderlinge lijntjes zijn kort en de hoge bereidheid om elkaar te helpen maakt dit een heel mooi netwerk.”