UITGELICHT is een periodiek item op de site van het Platform, waarin verteld wordt over de meerwaarde van deelname aan het platform zakelijke dienstverlening.

Marcel van Dijk, manager praktijkroute zakelijke en commerciële dienstverlening bij het Friesland College vertelt dat het Friesland College het erg belangrijk vindt dat het onderwijs zo dicht mogelijk op de praktijk plaatsvindt.

“We leiden op voor de toekomst, niet voor het verleden. We willen wat vandaag ontstaat in bedrijven het liefst meteen vandaag ook in de opleidingen een plek geven. Het is daarom logisch dat we deelnemen aan het platform. Samen met bedrijven bouwen we aan onze opleidingen.”

Deelname aan het platform levert een mooie meerwaarde volgens hem.We nemen als platform onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. We zijn geen praatclub, maar steken graag de handen uit de mouwen. Afgelopen jaren hebben we in een nauwe samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven bijvoorbeeld een groep werkzoekenden en zittende medewerkers van bedrijven opgeleid voor de opleiding adviseur bank & verzekeren. Dit soort mooie projecten waren zonder het platform nooit ontstaan. En we hebben nog vele ideeën voor nieuwe projecten, waarbij we onderwijs, overheid en bedrijfsleven kunnen verbinden. Daar gaan we de komende jaren werk van maken met elkaar binnen dit platform!”