UITGELICHT is een periodiek item op de site van het Platform, waarin verteld wordt over de meerwaarde van deelname aan het platform zakelijke dienstverlening.

Wibo Roosjen, manager arbeidsmobiliteit Noord-Nederland, werkzaam bij de RabobankĀ zegt daarover het volgende:

“Wat wonen en werken wij in een prachtige provincie met Leeuwarden als hoofdstad. Regelmatig staat er in de krant dat jongeren het noorden verlaten om hun heil in de Randstad te zoeken. Als hoofdstad van Friesland moeten we ons onderscheiden en aantrekkelijk zijn (en blijven) voor mensen om hier te wonen of juist weer terug te komen. Leeuwarden heeft zoveel te bieden! Met dit platform verbinden we elkaars netwerk en delen we waar we tegenaan lopen. Arbeidsmobiliteit is het onderwerp waar ik mij voornamelijk mee bezig houd binnen het platform. Ik geloof dat we als organisaties het verschil kunnen maken, mensen boeien en binden en hun werkgeluk laten vergroten! Mijn droom is dat mensen niet alleen binnen de eigen organisatie sneller van baan kunnen wisselen, maar dat er een doorstroom is tussen bedrijven onderling”.